Kerkenbos 1019, 6546 BB Nijmegen
088-2353488

Hoe haal je Toptalent binnen met een goed gesprek?

Talent as a Service

Hoe haal je Toptalent binnen met een goed gesprek?

Emprovement-candidate experience

Of je nu online of in real live je sollicitant interviewt; een goede voorbereiding is key. Al is je sollicitant nog zo goed. Het stellen van de verkeerde vragen leidt zelden tot een goede aanname van talent.

Hoe haal je Toptalent binnen met het voeren van een Topinterview?

1. Neem de functie en vacature zelf goed door: Zorg dat je goed op de hoogte bent van de details van de functie, afdeling, collega’s etc.

2. Zorg dat je een goed beeld hebt van de ideale kandidaat: Het hebben van een persona voor de functie helpt je daar heel goed bij.

3. Bereid interview vragen voor: Zo weet je zeker dat je alle vragen gaat stellen die van belang zijn om een goede keuze te maken.

4. Ontwerp een rating- systeem:Het maakt het achteraf eenvoudiger om een finale selectie te maken uit de kandidaten.

5. Bepaal vooraf je gespreksstructuur: En deel dit met je kandidaat bij aanvang van het gesprek. Zo bied houvast aan je kandidaat en jezelf.

6. Onderzoek je kandidaten voor het gesprek goed: Neem het cv en motivatie nauwgezet door.

7. Bereid je introductie voor: Jij wilt weten of kandidaat dé match is, maar je kandidaat zoekt tijdens het gesprek uit of jij dé werkgever voor haar of hem bent.

8. Laat zien wie je bent als werkgever wanneer je een kandidaat uitnodigt: Geef de kandidaat de ervaring die past bij jou als bedrijf.

9. Zorg voor een goede ruimte en laat anderen weten dat je in gesprek bent: Zo voorkom je gezoek naar een plek om het gesprek te voeren en verstoringen.

10. Geef je kandidaat een welkom gevoel: Koffie/thee, water en wat lekkers zorgen daar al heel snel voor.

Heb je behoefte aan meer voorbeelden of bruikbare sjablonen? Abonneer je op de Nieuwsbrief en ontvang deze maandelijks in je mailbox.