Kerkenbos 1019, 6546 BB Nijmegen
088-2353488

De 3 uitdagingen en kansen in werving door Corona

Talent as a Service

De 3 uitdagingen en kansen in werving door Corona

Blog Emprovement

Gaat corona werving veranderen?

Welke uitdagingen en kansen zijn er in je werving door of ondanks Corona?

Wereldwijd zijn we in de ban van het coronavirus. Deze pandemie is disruptief voor iedereen. We moeten thuisblijven, thuiswerken, thuis lesgeven en wegblijven van andere mensen ☹

Tot voor kort draaide de economie op volle toeren, daalde de werkloosheid en vlogen de vacatures ons om de oren.

Verandert corona de manier van werven?

Voor een heel aantal werkgevers gaat er een dikke streep door hun voornemen om nieuw talent aan te nemen. Een aantal moeten helaas al gaan kijken met welke kernploeg ze door kunnen. En van wie ze afscheid moeten nemen. En nog een aantal sluit haar deuren.

In sommige branches, zoals zorg, logistiek en een deel van de retailers komen per direct veel handen tekort.  

De 3 uitdagingen en kansen in werving door COVID-19

1. De vacaturemarkt is uit balans

2. Je krijgt geen goede sollicitanten

3. Hoe voer je een sollicitatiegesprek?

#1. Top 3 branches die in grote volumes mensen zoeken en aannemen

Heb jij veel vacatures te vullen. Reach out en laat weten via bijvoorbeeld LinkedIn dat je extra recruitment capaciteit nodig hebt. Er zijn voldoende recruiters die nu niets te recruiten hebben.

 #2. Je krijgt geen sollicitanten

Onzekere tijden leiden tot bevriezing. Talent is niet zo geneigd om nu grote beslissingen te nemen. En wacht liever tot er weer zekerheid is. Hierdoor wordt het juíst moeilijker om die toch al moeilijke vacatures te vervullen.

Dit is dé tijd om aan je werkgeversmerk te werken. In onzekere tijden hebben we behoefte aan veiligheid. Ben jij een werkgever die er staat in onzekere tijden dan heeft dat zeker aantrekkingskracht op talent.

#3. Een sollicitatiegesprek voeren

Het voeren van een face-to-face gesprek is al een kunst op zich. Nu we social distancen en veelal vanuit huis werken, wordt het nog uitdagender. Gesprekken kun je met videobellen doen. Misschien dat het niet een “echt” gesprek vervangt. Het zorgt er wel voor dat jouw werving door kan gaan.

Oefen zelf als interviewer op collega’s met videobellen. Oefening baart echt kunst. En als jij op  gemak bent met videobellen, dan kun je jouw sollicitant ook op haar/zijn gemak stellen.

Het navigeren door deze crisis vraagt veel van ons allemaal. Het vraagt een nieuwe mindset. Waarbij kijken naar wat wél kan nieuwe kansen kan brengen. Makkelijk? Nee. Het vraagt flexibiliteit en heel veel trial and error.

Gratis dienstverlening voor zorgverleners

Voor zorgverleners die hulp nodig hebben het vervullen van hun vacatures. Biedt Emprovement hulp tijdens de coronacrisis bij het schrijven van vacatures. Zorgverleners kunnen deze gratis laten (her)schrijven door Emprovement. Stuur je vacature naar info@emprovement.nl