Kerkenbos 1019, 6546 BB Nijmegen
088-2353488

Wat te doen met mijn beste mensen?

Talent as a Service

Wat te doen met mijn beste mensen?

Interim HR diensten Emprovement

Als rollen en functies ontwikkelen, hoe ga je daar mee om?

Wat te doen met mijn beste mensen?

Hoeveel medewerkers ken jij die uitkijken naar het jaarlijkse beoordelingsmoment? Alle goede bedoelingen ten spijt. De meeste “beoordeelden” willen zo snel mogelijk naar het punt van de salarisverhoging. En heeft je medewerker het heel goed gedaan dan mag hij of zij wellicht ook een tree hoger op de corporate ladder. Maar wat nou als die medewerker op de hoogste trede staat? In veel bedrijven zit er dan niets anders op dan die persoon manager te maken van een team. En dat is jammer. Want zo zet je misschien wel je beste kracht op een dood spoor.

Horizontaal vs verticaal

In een zelf organiserend team staan functies onder druk. Een functie geeft duiding aan wat iemand zijn positie is in het geheel. En vaak ooit geschreven, maar niet meer aangepast. Dat maakt de functie omschrijving niet heel flexibel. De dynamiek van een organisatie en alle mensen erin vraagt om veel meer flexibiliteit. Welke taken, handelingen zijn er nodig om tot het beste resultaat voor je klanten te komen? En in welke rollen passen die? Rollen zijn dynamischer dan functies. En geven diepte aan vaardigheden en kennis. Daarbij hebben rollen als voordeel dat ze over meerdere mensen te verdelen zijn. Terwijl een functie aan één persoon vast zit.

Van functie naar flexibiliteit

Een zelf organiserend team is de droom van menig  ondernemer. Maar hoe kom je daar? Wij hebben een ontwerp gemaakt om gratis te delen. Om je te helpen om met meer flexibiliteit met je personeel te werken. Dit format helpt je om na te denken over de rollen, taken, competenties die jouw bedrijf nodig heeft om er een succes van te maken. Klik hier om het gratis ontwerp te ontvangen

Heb je behoefte aan meer HR voorbeelden of bruikbare HR sjablonen? Abonneer je op de Nieuwsbrief en ontvang deze maandelijks in je mailbox.