Kerkenbos 1019, 6546 BB Nijmegen
088-2353488

Van verplicht thuiswerken naar kantoorsafari

Talent as a Service

Van verplicht thuiswerken naar kantoorsafari

Emprovement

Hoe je je mensen weer goed terug haalt naar kantoor.

Dit is de periode dat werkend Nederland weer terug keert naar fysieke werkplek bij de werkgever. Waar men in maart “even” wegging. Is er nu een mei een volledig nieuwe werkelijkheid gekomen door Corona. Als werkgever ben je in deze periode direct geconfronteerd met de gevolgen van deze crisis. In je portemonnee, in het maken van nieuwe regels. Dan is het niet gek dat je misschien voorbij gaat aan “Reboarden”. Sorry, ik heb er geen ander woord voor op dit moment. In ieder geval, het terug laten komen van je mensen op de werkvloer. Voor de één een fluitje van een cent. Voor de ander lastig.

Hoe dat komt?

De ene medewerker is de andere niet. Het kan zijn dat het gemis van “kantoor-structuur” op de één een grotere impact heeft gehad dan op de ander. En geen thuissituatie is gelijk. Voor een heel aantal mensen is de afgelopen periode stressvol geweest. Dat wordt allemaal weer mee naar het werk genomen.

Wat kan je doen?

  • Maak tijd voor een “fijn- dat- je- er -weer bent-moment”. Voor de meesten is het heerlijk om weer terug te komen op het werk.
  • Calculeer voor jezelf de terugkeer dag als “niet productief”. Dan kun je tijd en aandacht aan je mensen besteden. En hun verhaal aanhoren van de afgelopen periode. Als je het handig vindt: ik heb een gratis checklist gemaakt die kunt gebruiken. Gewoon even vragen via patricia@emprovement.nl en ik stuur ‘m je toe.

Het nieuwe normaal

Heb je wijzigingen aangebracht op kantoor  in het kader van de Corona maatregelen? Doe een “kantoor-safari” en laat zien wat je allemaal hebt gedaan. En wat het nieuwe normaal wordt vanaf nu.

Regels

Omgang met elkaar, pauzes, klantcontact etc. leg het allemaal vast zodat dit duidelijk is.

Doelstellingen

Het kan zijn dat je doelstellingen zijn gewijzigd. Bespreek dit met je teams en spreek nieuwe verwachtingen uit.

Als je tijd en aandacht aan reboarden schenkt zul je merken dat het nieuwe normaal in jouw bedrijf snel opgepakt wordt.

Heb je overigens een ander woord voor reboarden? Laat het alsjeblieft snel weten 😊