Kerkenbos 1019, 6546 BB Nijmegen
088-2353488

Over Emprovement

Talent as a Service

Waarom ik het doe

Ik gun bedrijven het beste talent uit de markt

Toen ik Emprovement oprichtte. Had ik een full service hr dienstverlening voor ogen. Vanuit mijn ervaring binnen HR en recruitment had ik inmiddels letterlijk duizenden kandidaten gesproken en heel erg veel bedrijven. En wat viel op? Bedrijven vinden het moeilijk om het juiste talent aan te spreken én te behouden. En talent vindt het lastig om die ene werkgever te vinden die bij ze past. Het succes in mijn carrière kwam doordat ik veel onderzoek heb gedaan naar het “waarom”. Waarom weet je het ene talent wel aan te spreken en te binden en het andere niet? Het antwoord daarop ligt besloten in een goede Employer Value Proposition. Hét enige antwoord voor talent op de “what’s in it for me”-vraag. Want met een goed doordacht EVP trek je niet alleen het juiste talent maar weet je het ook te behouden. Emprovement is geen recruitment agency. Ik empower bedrijven liever dan dat we zaken volledig overnemen. .

Met een goed doordacht EVP trek je niet alleen het juiste talent aan maar weet je het ook te behouden

Emprovement identificeert de waarde die jouw bedrijf brengt aan talent. Dit noemen we de Employer Value Proposition. Hét antwoord voor sollicitanten en medewerkers op de “what’s in it for me” vraag

Als je ze hebt wil je (van) ze houden 

Door het identificeren van je EVP kan je onderbouwd aan de slag met:

Employer Branding

Voor het vertellen van het echte verhaal achter jouw bedrijf

Candidate Experience

Voor het aantrekken van het juiste talent

Employee Journey

Voor het onboarden én behouden van talent

Niet de lasten, wel de lusten

Om toegang te krijgen tot het gewenste talent heb je een goede Employer Value Proposition voor je Branding nodig. Dit is specialistisch en projectmatig werk. Om die reden biedt Emprovement het Talent as a Service abonnement. Zo heb je tijdelijk de zekerheid van een professional, zonder het bijbehorende dienstverband.

Toptalent gaat liever naar grote bedrijven…toch?

Grote corporates hebben  volledige teams of afdelingen ingericht om exact te pinpointen hoe ze toptalent kunnen aantrekken. Maar wat als je geen corporate budget hebt? Geen nood. Weet je dat bijna de helft van de beroepsbevolking een voorkeur heeft voor het werken bij een MKB bedrijf? Je moet ze alleen weten te vinden en goed weten aan te spreken. Emprovement helpt bedrijven met hun recruitment marketing om zo de juiste kandidaten voor jouw bedrijf aan te spreken. 

Privacy en cookietoestemming

Pas je cookie instellingen aan

Privacy | Sluit
Instellingen